היינות הישראלים מפורסמים היום בכל העולם בשל איכותם הגבוהה. בישראל מיוצרים יינות ישראלים אדומים ויינות ישראלים לבנים בכמאתיים וחמישים יקבים שונים הפזורים בכל נקודה בשטחה של מדינת ישראל. חלק ניכר מהיקבים מוגדרים כיקבי בוטיק או יקבים משפחתיים בהם כמות העובדים קטנה ובהתאמה לכך גם כמות התוצרת.
הודות לעובדה זו יכולים בעלי היקב לתת את מלוא תשומת הלב לכל בעיה קטנה המתעוררת בתהליך ולהפיק יינות באיכות גבוהה מאד במחירים סבירים. איכותו של היין נקבעת כמובן על פי טעמו, אבל, ריבוי היקבים הפעילים בישראל מבטיח לכם כי תוכלו למצוא בקלות יין מועדף מתוך המגוון הזמין של יינות בישראל.
כשרות יינות ישראלים
נושא הכשרות במדינת ישראל הוא נושא בעל חשיבות עליונה בעבור חלק ניכר מהאוכלוסייה. לכן, פותחו בישראל שיטות שונות לשיפור מראהו וטעמו של היין המיוצר בישראל ללא שימוש בחומרים נוספים כמו ג'לטין או קאזין אשר כשרותם מוטלת בספק.
אחד מהפתרונות כולל תהליך סינון אותו עוברים היינות המיוצרים בישראל במטרה להגיע אל רמת עידון וצלילות מרביים מבלי להשתמש בתוספים לא כשרים. עם זאת חשוב לציין כי יקבי בוטיק רבים הפועלים במדינת ישראל גם בימי השבת לכן אינם זכאים לתעודת כשרות , זאת למרות שהיינות המיוצרים בהם כשרים לחלוטין.
מחיר יינות ישראלים
למרות איכותם הגבוהה של היינות הישראלים, היות ומדובר בתצורת מקומית מחירים של היינות הישראלים הנמכרים בארץ אינם גבוהים יותר ולעיתים אפילו שווים או נמוכים יותר מעלותם של יינות המיוצרים מחוץ למדינת ישראל. עלויות השינוע הנמוכות בשילוב תנאי האקלים האופטימליים הופכים את היינות הישראלים ליינות איכות במחיר שווה לכל נפש.
עם זאת, ישנם יינות רבים המיוצרים ביקבי בוטיק בארץ ואינם נמכרים לציבור הרחב ברשתות המזון הגדולות. מחירם של יינות שכאלה יהיה לעיתים גבוה יותר מהינות המסחריים כאשר תבקשו להזמינם במסעדות שונות. אבל, במידה ואתם מעוניינים באותו היין במחיר סביר תוכלו לבקר בו ולרכוש אותו באופן ישיר מבעל היקב במחיר נמוך בשל ביטול עמלות התיווך.