אם אתם מחובבי היינות בוודאי תשמחו לדעת שנכון להיום בישראל יש היצע גדול של יינות מקומיים ויינות תוצרת חוץ ויש לכם אפשרות לטעום כמעט כל יין בו אתם מעוניינים בלי להזמין כרטיס טיסה ליקבים הירוקים של איטליה או לאחד מהיקבים הנהדרים של צרפת.
מה הופך את היין למושלם?
אם אתם טועמים מיין זה או אחר ומנסים להבין כיצד הטעמים כה שונים ומה הופך את טעמו של יין מסוים למושלם בעוד היין האחר לא מצליח להגיע לרמתו של הראשון, התשובה היא הגידול החקלאי והתהליך של ייצור היין. יש חובבי יינות שונים שטוענים שיש סיבות רבות נוספות, אם מדובר על הכוס ממנה שותים את היין, תנאי הקירור של היין, אחרים טוענים שאלו התוספות שמוסיפים ליין בעת תהליך הייצור שלו ויש גם כאלו שטוענים שהכל קשור אל האדם שטועם מהיין. כלומר, אם מדובר על אדם שהורגל אך ורק לסוג מסוים של יין מקומי, מישהו שלא שותה את היין מיידית לאחר שהוא נמזג לכוס וממתין עד שהיין ינשום, מישהו שלא מקרר את היין כהלכה או מישהו שנוהג לאכול לצד שתיית היין, כל אלו ישפיעו על טעמו של היין אותו הוא לוגם.
שלושת המאפיינים החשובים- בחירת יין
- ריח– אחד מהמאפיינים החשובים ביותר ואלו שמשפיעים פעמים רבות על בחירת היין הוא הריח של היין כאשר מקרבים את כוס היין לאף.
- ארומה– החומרים הנדיפים אותם אנו מרגישים בחלל האף והפה כאשר אנו לוגמים את היין. הארומה מושפעת ישירות מזן הענבים בו בחרו להשתמש בעת ייצור היין. פעמים רבות הארומה של יין אדום היא בטעם של פרי מסוים, טעםשוקולד ספלנדיד או טעם קפה חזק ומשכר. הארומה של יין לבן מתוארת פעמים רבות כטעם של דבש או פרי לבן.
- טעם– הטעם אותו אנו מרגישים כאשר אנו טועמים את היין. פעמים רבות אנו מתארים את הטעם כ מתוק, חמוץ, מר או מלוח. הנטייה של אדם היא לבחור את הטעם האהוב עליו.
ועכשיו מארחים..
אם החלטתם שאתם מעוניינים לערוך ערב בביתכם לקומץ חברים או לאורחים שהגיעו מחו"ל ואינכם מעוניינים להתחיל ולבשל, אך אתם כן מעוניינים להוסיף נופך מיוחד לאותו ערב, תוכלו להחליט על ערב יינות ושוקולדים. כאן חשוב מאוד להתאים את השוקולד ליין. למשל, שוקולד מריר ליינות מתוקים ואדומים ושוקולד חלב או שוקולד לבן לערב יינות לבנים. בנוסף, יש אפשרות להחליט על ערב גבינות איכותיות ויינות לבנים ולקנח בהפתעה של עוגת שוקולד איכותי וגבינה. תיהנו.