לפני שנים לא רבות נחשבו הישראלים לצרכני יין הרחוקים מתחכום. אנשים רבים הכירו בעיקר יינות זולים, יינות מתוקים וכאלה שמתאימים בעיקר לצורך קידוש והבדלה. כיום, לעומת זאת, קיימת שכבה רמה מאוד של ישראלים שנחשבים ל"מביני יין" ובעלי טעם משובח. למעשה, גם היין הישראלי עבר בשנים האחרונות שדרוג משמעותי והוא נחשב לבעל שם טוב בכל רחבי העולם. אין ספק שתרבות היין חוותה מהפך של ממש, ובצדק.
לשתות נכון
על מנת לצרוך יין בצורה חכמה כדאי לדעת לשתות נכון. אנו לא מדברים רק על הצורך לשתות במתינות ולהיזהר מערבוב של אלכוהול ונהיגה. אנו מדברים גם על האופן הטכני שבו צריך ללגום יין. מי שעדיין נוהג לשתות כוסית יין בחופזה, כמי ששותה משקה קל או משקה תוסס בהחלט לא חווה את החוויה הנכונה. את היין צריך להריח היטב, לנער קלות בכוס המתאימה, כדי להניח ליין לנשום ולארומה – להיות מורגשת.
אין ספק שכדי ליהנות יותר כדאי להקפיד בבחירה היינות ולהעדיף יינות איכותיים על פני סוגים נחותים. מומלץ לשלב את היינות הנכונים לאירועים הנכונים, לשלב עם המנות השונות ולתת כבוד גם להעדפה האישית. עם ארוחה חלבית או דגים – יש לצרוך יינות לבנים, קלילים יותר. עם ארוחה כבדה, בשרית בדרך כלל, כדאי ללגום יין אדום בעל גוף עמוק וניחוח בהתאם. מובן שיש לשמור מקום של כבוד ליינות הקינוח, מבעבעים או לא מבעבעים.
תרבות של יין
כחלק מתרבות היין הנוכחית של ישראל ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של טעמים, מחירים וזנים. כיום, יינות ישראלים לא נופלים במאום מאלה שמגיעים אלינו מעבר לים. זנים של יקבים כחול לבן זוכים באופן תדיר בפרסים ובהכרה בינלאומית וצריך להיות סנובים של ממש (ולא במובן החיובי) כדי לצרוך אך ורק יינות תוצרת חוץ.
לסיום, נספר לכל מי שעדיין לא שמע, שיין לא רק משמח ותורם למצב רוח טוב אלא גם תורם תרומה חיובית לבריאות. רופאים ממליצים כיום על שתיה קבועה ומתונה של יין שנחשב לנוגד חמצון טבעי ובעל סגולות טובות ללב וגם – לנשמה.
המאמר נכתב בשיתוף עם מסעדת Vinosocca, מסעדת שף בהרצליה המתמחה בשילוב ארוחות ויין.