ידוע כי תרבות שתיית היין בישראל אינה מפותחת כמו במדינות אחרות, עם זאת בשנים האחרונות יותר ישראלים החלו להבין ביין, וגם יקבי הבוטיק מספקים סחורה איכותית יותר. אם בשנת 2010 צריכת היין לנפש בישראל עמדה על 4 ליטר בלבד, הרי כיום הצריכה גבוהה יותר וניתן לראות ברשתות השיווק מגוון גדול יותר בהשוואה לעבר.
ראוי לציין כי ישראלים רבים משתתפים במסגרת העבודה או במסגרת פרטית בערבי טעימות ובסדנאות יין, וכיום נהוג לשתות יין לא רק בארוחת שישי או במסעדה יוקרתית, אלא גם בשעות הערב בבית, וכאשר מארחים חברים וקרובי משפחה.
טעימות יין- מפגש מרתק המשלב ידע והנאה
באמצעות ערב טעימות יין נהנים מטעימות מקצועיות של יין איכותי, לומדים כיצד לבחור יין לאירועים או במסעדה, מחדדים את החושים כדי להבין הבדלים בין איכויות יין וסוגי זנים שונים של ענבים, ומקבלים טיפים חשובים לגבי שתיית יין, אחסון נכון ועוד.
חשוב להדגיש כי סדנת אלכוהול מאפשרת הכרות גם עם עולם היינות, אך כדי ללמוד לעומק על המשקה התנכי המהווה חלק בלתי נפרד מהיהדות, כדאי להשתתף באירוע כמו ערב טעימות יין בהנחיית מרצה מקצועי ומוכשר.
תרבות היין בישראל עוברת שינוי מהותי
נכון להיום, ישראלי ממוצע צורך למעלה מ- 7 ליטרים יין מדי שנה, בהשוואה לפחות מ- 4 ליטר בשנת 2010. נתון זה משקף את השינויים שחלו בקרב הציבור בארץ בנוגע לתרבות שתיית היין. כיום, ישנם יותר יקבי בוטיק בארץ הזוכים גם להכרה בינלאומית ולפרסים רבים, ויותר ישראלים צורכים יין איכותי. כאמור, ערב טעימות יין מאפשר לכל אחד לחדד את חושיו וטעמיו, להבין יותר ביין, להתאים יין לסוגי מזון שונים וכדומה.
סדנאות וטעימות יין
ערב טעימות יין או סדנת אלכוהול עם יינות מתאימים לאירועים רבים כמו ערבי גיבוש לעובדי החברה, מפגשים חברתיים, ימי כיף, ערבי חברה, מסיבת רווקות וכיוצא בזה. בסדנת יין או בערב טעימות ניתן להעשיר את הידע בתחום, לרכוש טעמים חדשים, וליהנות מערב חווייתי ומשכר המבטיח הנאה רבה ומידע בעל ערך מוסף לשיפור איכות החיים.